Avundsjuka SSU:are och vänsteraffischer

Häggis som fotomodell och klädskapare.  Det tycks ”Frihet” se som en lämplig alternativ/ eller ytterligare,  karriär för vår partiledare. De tycks vilja att Göran och KD ska ta illa upp på något sätt, men jag känner mig närmast nöjd, mycket nöjd, jag menar vilken annan  partiledare skulle fixa de ”modebilderna?”  Avundsjukan lyser lång väg!

091021_8573427494adebcb1b6457

När vi ändå är inne på SSU och unga socialister i allmänhet, kan jag inte låta bli att ta upp de affischer som irriterat mig i veckor.  Det är Ung Vänster som tapetserat Majorna med bilder på ledsna ungdomar, och så står rubriken ”Ge oss ett jobb Reinfeldt”. Du kan se affischen på Ung Vänsters hemsida här. Och här kan du läsa mer om kampanjen.

Jag har inget problem med att de väljer att sätta fokus på ungdomsarbetslösheten, det är bra.  Det finns saker där som behöver göras för att unga lättare ska komma in på arbetsmarknanden. Det är sättet man väljer att angripa problemet på som gör mig ordentligt upprörd.  Varför ”ge mig ett jobb”? Vad hände med att gå ut och ”skaffa dig” ett jobb?  Ung vänster kör på i gamla hjulspår och sätter sig och väntar på att någon ska ge dem vad de behöver.

Jörgen Ooms är psykolog och har det där välkända citatet,- säg inte till folk, ”ha en bra dag” säg istället  ”skaffa dig en bra dag”. Detta för att folk ska inse att de själva har makten över sina liv och situationen. Vem, om inte DU, ska se till att du får en bra dag? Eller en utbildning? Eller ett Jobb?

Så till Ung vänster vill jag bara säga, tänk om, tänk rätt, och skaffa er en bra dag!

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Avundsjuka SSU:are och vänsteraffischer

  1. Riktigt snygg affisch! Får gärna spridas i massupplaga i det skicket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s